AKTUELNO

Nagrade beogradskom aerodromu i Vlaisavljeviću je dodelio međunarodni stručni žiri u organizaciji Regionalne nezavisne agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija, Evropsko udruženje menadžera u BiH i magazin "Euromanager“ u Sarajevu.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd i v.d. generalnog direktora beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević četvrtu godinu proglašeni su četvrtu godinu uzastopno za "Najkompaniju 2018 i Evropskog Najmenadžera".

Nagrade beogradskom aerodromu i Vlaisavljeviću je dodelio međunarodni stručni žiri u organizaciji Regionalne nezavisne agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija, Evropsko udruženje menadžera u BiH i magazin "Euromanager“ u Sarajevu, saopšteno je danas iz Aerodroma.

Vlaisavljević je prilikom primanja nagrada izrazio zadovoljstvo što su kompanija i on i ove godine laureati u konkurenciji koja je svake godine sve izraženija.

- Aerodrom 'Nikola Tesla' danas je jedna od najprofitabilnijih kompanija u regionu sa 27,6 miliona evra ostvarene dobiti u 2017. godini. Sa više od 5,34 miliona putnika jedini smo aerodrom u regionu koji se nalazi na listi 100 najprometnijih u Evropi - rekao je on.

Foto: Tanjug

Već 24 meseca uzastopno, kako je dodao, aerodrom beleži rekorde u broju usluženih putnika, a u prvoj polovini ove godine usluženo je 7,0 odsto, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle rekordne godine.

Vlaisavljević je nagasio da je Aerodrom "Nikola Tesla", prema trenutnim finansijskim pokazateljima, u prvih pet meseci ove godine ostvario neto dobit od približno 1,1 milijardu dinara, dok su prema aktuelnim pokazateljima ukupni prihodi u poslednjih pet godina uvećani 67 odsto.

- Broj putnika veći je za 66 odsto, broj avio-operacija uvećan je 38 odsto, promet robe i pošte veći je 2,8 puta, a vrednost akcije uvećana je četiri puta. Očekujemo još jednu rekordnu poslovnu godinu po svim parametrima - naveo je Vlaisavljević.

Poručio je da ovo priznanje predstavlja obavezu "da naredne godine budemo još bolji, profitabilniji i uspešniji" i čestitao svim dobitnicima nagrada, kojih je ove godine bilo iz 18 zemalja.

Na svečanosti u Sarajevu, u prisustvu eminentnih predstavnika poslovne zajednice jugoistočne i srednje Evrope, nagrađeni su menadžeri iz različitih oblasti biznisa u zemljama jugoistočne i srednje Evrope, navodi se u saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla".

#Aerodrom

#Aerodrom Nikola Tesla

#Nagrada

'