AKTUELNO

Premijer Vučić je istakao da će nastaviti sa reformama države.

Regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin je na tematskoj sednici pohvalila rad Vlade Srbije i naglasila da je evidentna pozitivna promena u poslednjih par godina koja se najviše ogleda u ekonomskom smislu, ali i na poboljšanom imidžu koji Srbija sada ima u svetu.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je na trećoj tematskoj sednici vlade sa predstavnicima SB rekao da je njegova vizija da ova vlada bude upamćena kao vlada koja je ekonomski pokrenula Srbiju i započela njen progres.

Premijer je zahvalio predstavnicima Svetske banke na kontinuiranoj pomoći koju pružaju Vladi Srbije u ostvarivanju svojih prioritetnih ciljeva i istakao da je zadatak svakog člana Vlade da zajedno učine maksimalne napore kako bi se utvrđeni rezultati što pre postigli.

Sednici je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport koji je rekao da će EU pružiti svu neophodu pomoć Srbiji na njenom evropskom putu. Gosti na sednici vlade bili su i konsultanti Svetske banke Vilijam Isaks i Rej Šostak sa kojima su utvrđeni kratkoročni ciljevi i dinamika primene strategija za sva četiri tima, navodi se u saopštenju.

S.A.

#Aleksandar Vučić

#Ekonomija

#Reforme

#Svetska banka

'