separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

NBS od 1. januara preuzima deo nadležnosti Poreske uprave


Narodna banka Srbije će od 1. januara sledeće godine preuzeti deo nadležnosti Poreske uprave koje se odnose na izdavanje i oduzimanje ovlašćenja za obavljanje menjačkih poslova i kontrolu menjačkog i deviznog poslovanja, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o NBS koje je danas usvojila Skupština Srbije.


NBS je navela da će od 1. januara preuzeti oko 60 zaposlenih koji obavljaju te poslove u Poreskoj upravi. Izmenama i dopunama Zakona predviđeno je i ukidanje Uprave za nadžor nad finansijskim institucijama kao posebne organizacione jedinice u Narodnoj banci, a zaposleni bi nastavili da obavljaju poslove koje trenutno obavljaju.

Skupština je usvojila i izmene i dopune Zakona o privrednim društvima, kao i izmene i dopune Zakona o stečaju. Zakoni o izmenama i dopunama Zakona o NBS i Zakona o privrednim društvima stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Prvi član izmena i dopuna Zakona o NBS, koji se odnosi na preuzimanje dela nadležnosti Poreske uprave, stupa na snagu od 1. januara. 

Skupština je potvrdila i više međudržavnih sporazuma - Sporazum o zajmu (Drugi programski zajam za razvojne politike u oblasti javnih rashoda i javnih preduzeća) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Sporazuma o zajmu (Projekat pružanja podrške finansijskim institucijama u državnom vlasništvu) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i kao i Sporazum o zajmu (Dodatno finansiranje za Drugi Projekat razvoja zdravstva Srbije) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. 

Usvojena je i odluka o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti