separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Šef misije MMF-a u Beogradu od 11. do 13. juna


Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejm Ruf boraviće u Beogradu od 11. do 13. juna, rečeno je danas agenciji Beta u kancelariji MMF-a u Beogradu, ali nisu mogli da potvrde da je povod posete konačni dogovor o novom aranžmanu Srbije sa tom finansijskom institucijom.


Misija MMF-a je u poseti Srbiji poslednji put boravila od 7. do 18. maja, a sada u Beograd dolazi samo šef misije.

Na kraju posete Ruf je kazao da je postignut sporazum oko ključnih elemenata novog programa i da će pregovori biti okončani kad bude imenovan novi ministar finansija.

U to vreme ministar finansija Dušan Vujović je dao ostavku iz ličnih razloga, a premijerka Ana Brnabić je preuzela dužnost ministra finansija do imenovanja novog ministra.

Novi ministar finansija Siniša Mali koji je izabran 29. maja, kazao je da će sa misijom MMF-a tokom naredne sedmice biti definisan stav o povećanju plata u javnom sektoru, a da će razgovarati i o najavljenom ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija.

Novi aranžman Srbije i MMF-a, kako je ranije najavljivano, ne bi bio finansijski već savetodavni (Instrument za koordinaciju politika - PCI), nazvan "čuvarkuća".

Srbija je u februaru ove godine okončala trogodišnji aranžman sa MMF-om iz predostrožnosti u vrednosti oko 1,2 milijarde evra, ali taj novac nije koristila.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti