AKTUELNO

Kako je istakla premijerka, država podržava razvoj preduzetništva i daje olakšice ljudima koji su spremni da rizikuju i započnu biznis.

Premijerka Ana Branbić najavila je večeras da će od 1. oktobra od plaćanja poreza i doprinosa u godini osnivanja firme i narednoj godini, biti oslobođeni svi oni koji su šest meseci bili nezaposleni, kao i oni koji su završili fakultet u poslednjih šest meseci.

- Država podržava razvoj preduzetništva i daje olakšice ljudima koji su spremni da rizikuju i započnu biznis - kazala je premijerka na dodeli nagrada "Najbolje iz Srbije" za robne marke i korporativne brendove u zemlji.

Ona je kazala da svaki uspeh treba da bude prepoznat, a pogotovo u oblasti privrede.

Kako je navela, za nagradu "Najbolje iz Srbije", koju dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije od 2004. godine, do sada je bilo 1.850 kandidata, a priznanje je dobilo 340 brendova.

Među dobitnicima te nagrade su, kako je istakla premijerka, i mala poljoprivredna gazdinstva i veliki sistemi, što je dokaz da privreda Srbije u svim oblastima ima uspešne brendove.

- Cilj nagrade je da se prepoznaju neafirmisani brendovi i oda priznanje onima koji su već dokazani na tržištu i pokaže da Srbija ima kvalitetne proizvode - rekla je Ana Brnabić.

#Ana Brnabić

#Biznis

'