AKTUELNO

Ambasador Belorusije u Srbiji Valerij Briljov boravio je danas u Boru, koji mu se veoma sviđa kao grad, a nakon obilaska Rudarsko topioničarskog basena, rekao je da je izuzetan.

Srbiju, kazao je beloruski ambasador, obožava.

- U RTB-u rade vrhunski stručnjaci, kompanija je izuzetna i sve je veoma čisto. Ljudski faktor je presudan da sve u Boru bude ovako savršeno i mislim da, sve što zamislite, zaista možete i ostvariti. Zaljubljen sam u Srbiju i ovaj kolektiv - rekao je Briljov nakon obilaska borskog rudnika i i topionice.

Direktor RTB Bora Blagoje Saskovski je rekao da u Boru i Majdanpeku ukupno rade 42 kamiona-dampera marke "belaz". Prednost je beloruskim kamionima je, kaže, data zbog kvaliteta koji je ravan konkurenciji, ali i cene koja je znatno niža.

Ističući zadovoljstvo što može da ugosti visokog predstavnika zemlje u kojoj se izrađuju kamioni - teškaši za prevoz kriveljske i majdanpečke rude bakra,Spaskovski je podsetio da se o Belorusiji puno zna u Boru upravo zbog firme "belaz".

- Kada je RTB opredeljivao čije će kamione nabaviti za transport rude i jalovine, prednost je dobio beloruski 'belaz' jer je kvalitet ravan konkurenciji, a cena znatno niža. Radnici su danas zadovoljni kamionima koje voze, kvalitetom, amortizacijom, pa i klima uređajima u kabinama. Menadžment je, s druge strane, zadovoljan učincima. Zato smo unificirali opremu i danas u Boru i Majdanpeku ukupno rade 42 kamiona-dampera marke 'belaz' - rekao je Spaskovski i dodao da veruje da će i buduće nabavke biti kod ovog proizvođača i isporučioca opreme, upravo zbog kontinuiteta unifikacije i lakšeg servisiranja i održavanja opreme.

Briljov je kazao da ima 58 godina i da prvi put u svom životu vidi šta je pravi rudnik.

- Kompanija je izuzetna i sve je veoma čisto. Ljudski faktor je presudan da sve u Boru bude ovako savršeno i mislim da, sve što zamislite, zaista možete i ostvariti. Zaljubljen sam u Srbiju i ovaj kolektiv, a u Bor ću se svakako opet vratiti - rekao je beloruski diplomata.

#Belorusija

#Bor

'