AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se danas sa novopostavljenim ambasadorom Japana u Beogradu Đunićijem Marujamom, sa kojim je razgovarala o projektima u oblasti drumskog, železničkog, vodnog i vazdušnog saobraćaja, kao i mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i energetske efikasnosti.

- Srbija je danas politički i ekonomski stabilna zemlja koja uspešno realizuje važne infrastrukturne projekte. Završavamo Koridor 10, radimo na izgradnji Koridora 11, unapređujemo železnički i vodni saobraćaj, ulažemo u aerodrome u Srbiji - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog zainteresovanosti Japana da preko Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA) učestvuje u realizaciji infrastrukturnih projekata koje Ministarstvo vodi, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Foto: Tanjug

- Naš cilj je povezivanje sa susedima i jačanje saradnje sa svim međunarodnim partnerima. S tim u vezi, nadam se i da ćemo u narednom periodu potpisati sporazume o saradnji sa našim japanskim partnerima, pre svega u oblasti vazdušnog i vodnog saobraćaja, kao i u oblasti energetske efikasnosti, imajući u vidu veliko iskustvo kojim raspolažete. Takođe, zainteresovani smo za vaša idejna rešenja kada je u pitanju izgradnja metroa od aerodroma do grada - rekla je ona.

Ambasador Japana Đunići Marujama istakao je da je Japan zainteresovan da se uključi u važne projekte koje realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predloživši skoriji sastanak delegacije Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA) i MGSI.

Foto: Tanjug

Mihajlovićeva je ambasadoru kao poklon uručila ćilim iz istočne Srbije, rad žena sa sela, članica Etno-mreže, kao deo prakse potpredsednice Vlade da zvaničnicima sa kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale kao rezultat inicijative „Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima“, koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om.

#Japan

#Zorana Mihajlović

#ambasador

#saradnja

'