AKTUELNO

Kako su obojica ocenili, potpisivanje ugovora poboljšaće trgovinske odonose dveju zemalja.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i državni sekretar San Marina Nikolo Renci potpisali su danas u Beogradu ugovor Srbije i San Marina o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak.

Dačić i Renci ocenili su da će potpisivanja ugovora poboljšati trgovinske odonose dveju zemalja.

- Ugovor je važan i za Srbiju i San Marino, kako bismo sprečili zlonamerne kritike nekih zemalja koje su izmislile poreske rajeve - rekao je Dačić.

Foto: Tanjug

Šef srpske diplomatije je ocenio da ima prostora za bolju ekonomsku saradnju Srbije i San Marina, kao i da treba unaprediti politički dijalog. Dačić je rekao da je posete Rencija Srbiji prva poseta na bilateralnom nivou u 13 godina.

- Poseta je veoma značajna jer može da da podsticaj razvoju bilateralnih odnosa - rekao je Dačić.

Navodeći da je San Marino, "u opštoj euforiji" posle proglašenja nezavisnosti, Kosovo priznao 2008, Dačić je rekao da je danas, 10 godina kasnije, upoznao Rencija sa "istorijom slučaja, problemima i odnosom prema srpskoj kulturnoj baštini" na Kosovu.

Nikolo Renci uputio je poziv Dačiću da poseti San Marino.

- Verujem da je trenutak da ažuriramo bilateralne odnose i postignemo nove rezultate - rekao je Renci, koji u Beogradu ima planirane susrete i sa drugim zvaničnicima.

#Ivica Dačić

#ugovor

'