AKTUELNO

U "HIP-Petrohemiji" će od utorka, 10. aprila, početi planirani zastoj u radu proizvodnih postrojenja zbog remonta, koji će trajati do 10. maja 2018. godine, saopšteno je danas iz pančevačkog preduzeća.

Period zastoja biće iskorišćen za realizaciju remontnih aktivnosti na procesnoj opremi u petrohemijskim fabrikama u Pančevu i Elemiru, kao i za izvođenje investicionih projekata u cilju poboljšanja energetske efikasnosti proizvodnje i smanjenja troškova proizvodnje.

- Posebna pažnja tokom zastoja biće posvećena radovima na izmenjivaču T-15 u fabrici Etilen i rekonstrukciji cevovoda u Fabrici otpadnih voda, kao i sanaciji, čišćenju i ostalim intervencijama na procesnoj opremi u PEVG-u, PENG-u, Energetici i Fabrici sintetičkog kaučuka -  kaže Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje "HIP-Petrohemije".

Sve planske obaveze koje ima prema svojim kupcima, "HIP-Petrohemija će nastaviti da izvršava i tokom zastoja, s ciljem da tržište bude uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima.

Foto: YouTube screenshot

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom, kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada.

Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u "HIP-Petrohemiji" u potpunosti su usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, ističe se u saopštenju. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Planirane aktivnosti tokom zastoja obezbediće nastavak efikasnog i kontinuiranog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu, dodaju iz "HIP-Petrohemije".

#Petrohemija

'