AKTUELNO

Srbija učestvuje na sajmu privrede u Mostaru, kao i na sajmu u Prištini.

Marko Čadež, direktor Privredne komore Srbije rekao je za TV Pink da je zaista važno da se ima podrška predsednika republike, pogotovo imajući u vidu sva aktuelna dešavanja.

- Mi smo nastup na ovom sajmu u Prištini planirali proteklih šest meseci. Na tom sajmu biće prisutno 67 kompanija. To je do sada najveći broj firmi sa kojima smo išli u Prištinu. To pokazuje da interes privrednika postoji za to tržište i da je to dobro tržište - kazao je Čadež.

Kako dodaje, to pokazuje da se poslovi dobro odvijaju, da je saradnja između privrede izuzetno čvrsta i jaka.

- To može da bude jedan vid normalizacije odnosa. Da kažemo naš interes, prepoznamo zajednički, da se pravi posao i zapošljavaju ljudi. Ja se nadam da će sve proteći kako treba i u miru. Svaka druga kompanija koja je u poslednje tri godine bila na sajmu poljoprivrede u Prištini povećala je prodaju svojih proizvoda na tom tržištu - istakao je Čadež.

Foto: Printscreen

Povodom predstojećeg sajma u Mostaru Čadež je rekao da Srbija ovaj put nije samo učesnik već i zemlja partner.

- Mi smo redovno na sajmu u Mostaru, koji je zaista postao jedan regionalni događaj, ne samo između Srbije i BiH, već celog regiona, gde se susreću i povezuju privrednici, sklapaju poslove. Ovaj put kao zemlja partner idemo tamo sa najjačim kompanijama iz Srbije - naglasio je Čadež.

On je rekao da Srbija ima 900 kvadrata zakupljenih na sajmu.

- Imamo i propratni program, nije samo sajam, imamo i koncerte i pozorišnu predstavu i veče srpskog filma. To je jedan sveobuhvatni program i građani Mostara će imati šta da vide. Nadam se da će privrednici napraviti dobre poslove - rekao je Čadež.

Kako kaže postoji trend rasta našeg izvoza na tržište BiH.

#Marko Čadež

#Mostar

#Priština

'