AKTUELNO

Ministar za rad i zapošljavanje Srbije Zoran Đorđević danas je izjavio da će sa radnicima beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" iduće sedmice razgovarati o ugovoru o koncesiji tog preduzeća i istakao da u koncesiji nema ništa što je protiv njihovih interesa.

- Dogovoreno je da u narednim danima radnici Aerodroma postave pitanja. Na sastanku ćemo biti samo radnici i ja i moći će da pitaju sve što ih zanima, što znači da Vlada Srbije nema šta da sakrije od radnika koji treba da znaju šta ih čeka - rekao je Đorđević novinarima.

On je dodao da su predstavnici Vlade već nekoliko puta razgovali sa radnicima beogradskog aerodroma o koncesiji tog preduzeća, o čemu je juče potpisan ugovor sa francuskom kompanijom Vansi erport koja je najavila da neće biti otpuštanja radnika.

Po oceni Đorđevića, radnici Aerodroma "Nikola Tesla" su shvatili prednosti koncesije i da je Vlada Srbije za to preduzeća uradila najbolju moguću stvar, kao i za zaposlene.

- Najbitnije je da Aerodrom nije prodat već dat u koncesiju i da imamo viziju kako će izgledati posle 25 godina, kao i da će biti pokretač privrede - kazao je Đorđević.

#Aerodrom Nikola Tesla

#Zoran Đorđević

#ugovor

'