AKTUELNO

- Ne očekujem drastične promene kada je reč o zaposlenima. Ne verujem da će tu biti bilo kakvih otpuštanja, ali sam siguran da će biti novih investicija - rekao je Ljajić novinarima.

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da dolazak velikog novreškog investicionog fonda PPF-a u Srbiju, koji će preuzeti Telenor, pokazuje da je Srbija atraktivna destinacija.

Ljajić je rekao novinarima da je to dobar signal za strane investitore, kao i da će PPF obezbediti nove investicije.

- Ne očekujem drastične promene kada je reč o zaposlenima (u Telenoru). Ne verujem da će tu biti bilo kakvih otpuštanja, ali sam siguran da će biti novih investicija - rekao je Ljajić novinarima.

Ministar je kazao da će, po ugovoru, u naredna 33 meseca sve poslovati pod firmom Telenora, a "nakon toga će biti promenjen brend i dobiće firma novog vlasnika, pa samim tim i kompaniju pod kojom će poslovati u Srbiji".

- U međuvremenu se ne očekuju nikakve značajnije promene sa stanovišta korisnika - rekao je Ljajić.

Telenor grupa je potpisala ugovor o prodaji poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope PPF grupi za 2,8 milijardi evra, uključujući i poslovanje u Srbiji.

- Transakcija uključuje mobilne operacije u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji i provajdera tehničkih usluga Telenor Common Operation (TnCo), koji su svi u potpunosti u vlasništvu Telenor grupe - saopšteno je danas iz norveške telekomunikacione kompanije.

#Rasim Ljajić

#Telenor

'