AKTUELNO

Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su za investiranje u Srbiji, pre svega, u prerađivačkoj industriji i u sektoru prerade drveta, poručeno je na sastanku državnog sekretara u Ministarstvu privrede Dragana Stevanović i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako se navodi, dvojica zvaničnika razgovarali su danas o političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i o mogućnostima za investiranje.

Hasanov je rekao da su azerbejdžanske kompanije zainteresovane za prerađivačku industriju i za sektor prerade drveta, kao i da se zanimaju za ulaganja u manje razvijene opštine u Srbiji.

Stevanović je naveo da ima potencijala za saradnju u oba sektora i podsetio da država ujedno podstiče investicije, posebno kada je reč o nerazvijenim područjima.

On je preneo ambasadoru da su službe Ministarstva privrede na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima za podršku i sve informacije kada je reč o ulaganju.

- Politički odnosi Srbije i Azerbejdžana su snažni, a želja nam je i da ekonomski odnosi budu jednako intenzivni. Nadam se da će tako i biti - rekao je Stevanović.

Pročitajte još: Mihajlović pozvala BUGARSKE KOMPANIJE da učestvuju u projektima u Srbiji

#Azerbejdžan

#Ekonomija

#Srbija

#firma

'