AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je i kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Grčke, razgovarao je sa ministarkom turizma Grčke Elenom Kundurom koja, povodom predstojećeg Sajma turizma, boravi u Srbiji.

Ministar Vulin je istakao koliko Srbija i njen narod cene podršku Grčke očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Republika Srbija je svesna pritisaka koje Republika Grčka trpi kada je reč o promeni stava Atine o statusu južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Upravo principijelna i dosledna politika Grčke kada je u pitanju suverenitet Srbije je potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda - rekao je ministar Vulin.

On je kazao da je počastvovan što je u ime Vlade Srbije određen za kopredsednika Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između dve zemlje.

Vulin je naglasio da, imajući u vidu tradicionalno prijateljske odnose dveju zemalja, očekuje da će saradnja na svim poljima ići uzlaznom linijom.

Današnji razgovor s grčkom ministarkom turizma, ministar Vulin je iskoristio da se u ime Srbije zahvali na izuzetnom gostoprimstvu grčkog naroda prilikom obeležavanja istorijskih datuma i događaja, posebno istakavši obeležavanje godišnjice bitke na Kajmakčalanu i svečanosti povodom godišnjica iskrcavanja srpske vojske na ostrva Krf i Vido, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da Srbija poklanja dosta pažnje uređenju i održavanju vojničkog groblja u Pirotu na kome je sahranjeno 358 grčkih vojnika koji su podlegli gripu i tifusu.

Ministar Vulin je zamolio ministarku Kunduro da prenese njegove pozdrave ministru Kamenasu i predsedniku Vlade Ciprasu, dokazanim prijateljima Srbije, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vulin

#Grčka

#Srbija

'