AKTUELNO

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa ministrom za Severni Kavkaz u Vladi Ruske Federacije Levom Kuznjecovim i sa njim razgovarao o saradnji Srbije i sedam regiona Severnog Kavkaza u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja

Popović je ocenio da postoji veliki potencijal za saradnju u razvoju inovacija u području poljoprivrede, medicine, građevinarstva, turizma.

- Teritorija Severnog Kavkaza je jedan od regiona gde će biti sprovedena najveća ulaganja u Rusiji u sledećih nekoliko godina. Srbija želi bližu saradnju sa ovom teritorijom na svim nivoima, jer je to šansa da povećamo naš izvoz i obezbedimo nova radna mesta - poručio je Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

On je posebno istakao značaj saradnje srpskih i ruskih naučnika i istraživača, kao i inovacionih startap kompanija iz regiona Severnog Kavkaza.

- Želimo čvršću saradnju naših tehnoloških i IT kompanija koje su nosioci budućeg ekonomskog razvoja zasnovanog na inovacijama i digitalizaciji - naveo je Popović.

On je izrazio zahvalnost ruskom ministru Kuznjecovu na principijelnoj podršci koju Rusija pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova.

#Nenad Popović

'