AKTUELNO

Dva nova audija od po 100.000 evra koje je kupio bivši direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović prodati su po sistemu staro za novo, piše "Politika".

Kako kažu u ovom javnom preduzeću, ovi luksuzni automobili nabavljeni početkom 2016., prodati su u grupi od 35 polovnih vozila, a po sistemu staro za novo nabavljena su vozila za prevoz zaposlenih, čime se nastavilo sa uštedama u EPS-u.

Kako podseća list, Obradovića je kupovina "audija" koštala funkcije, jer ih je kupio u trenutku kada je minus u firimi bio oko 10,5 milijardi dinara.

Umesto da u času kada je kupovao nove luksuzne automobile proda neki od sedam audija koji su mu bili na raspolaganju (kako je vlada naložila radi uštede na svim nivoima), on je vozni park dodatno ojačao s još dva luksuzna vozila, podseća list.

Kako navodi Politika, EPS je samo na kupovini goriva u prošloj godini uštedeo 8,8 milijardi dinara, što je 19 odsto manje od plana.

Prema predlogu v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića, uvedene su mere za racionalizaciju voznog parka. Istovremeno je na nivou celog EPS-a uvedeno i ograničenje u kubikaži automobila pa se vodi računa o tipu vozila, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i ceni održavanja.

#Automobil

#EPS

'