AKTUELNO

Danas u 18 časova svih šest traka Brankovog mosta postale su prohone za saobraćaj.

Slika prohodnog mosta postaće svakodnevica, a gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za “011” da je rekonstrukcija potpuno završena i da je most potpuno bezbedan, kako za saobraćaj, tako i za pešake.

- Kao što smo obećali, otvorili smo šest traka i to tri dana pre roka. Završen je najveći deo rekonstrukcije koja je počela pre skoro šest meseci i koja je koštala 210 miliona dinara. Zamenjena je pešačka staza, zamenjen je nebezbedan deo mosta, ugrađeno je 310 tona čelika i drugog materijala, potpuno su zamenjene konzole, urađena je nova staza, nova čelična konstrukcija i postavljeni novi ivičnjaci i novi odbojnici – rekao je gradski menadžer i dodao da je bilo najvažnije da Brankov most ponovo bude prohodan za saobraćaj.

Foto: Wikipedia

Kako kaže, radovi nisu u potpunosti gotovi, jer je ostalo da se uradi antikorozivna zaštita na čeliku, završni asfalt, zaštitni sloj na stazi i postavljanje drugog dela ograde.

- Kada se završe i ovi poslovi, znači za nekih mesec dana, biće prohodna i pešačka staza – kaže Vesić.

Foto: TV Pink

On je istakao da Brankov most nije održavan decenijama unazad, pa je bila potrebna obimna rekonstrukcija i veliki radovi.

Most, kako kaže, nije bio bezbedan, posebno za pešake.

- Sada je Brankov most potpuno bezbedan i želim da se izvinim građanima jer smo zatvarali trake, ali drugačije nije moglo. Danas je most, kao što vidite, potpuno prohodan – kaže Vesić.

Celu današnju emisiju "011" pogledajte u nastavku:

#Brankov most

#Goran Vesić

#Saobraćaj

'