AKTUELNO

Osnovci škole 'Gavrilo Princip' u Zemunu dobili su novu salu za gimnastiku, a tim povodom danas je školu obišao gradonačelnik Beograda Siniša Mali i poručio da će u ovoj školi za godinu, godinu i po dana biti izgrađena i veća fiskulturna sala.

Mali je objasnio da je do pre nekoliko meseci ovaj deo škole bio "pravo ruglo", a da đaci sada imaju modernu salu, u kojoj mogu da prave "prve sportske korake".

- Ovo je izuzetan primer odlične saradnje Vlade Republike Srbije, grada Beograda i opštine Zemun - ocenio je Mali i dodao da je Ministarstvo pravde doniralo deo novca za rekonstrukciju sale, a da su ostatak obezbedili grad, opština i sama škola.

Gradonačelnik je rekao da je ove godine izdvojeno skoro 890 miliona dinara za rekonstrukciju i uredenje škola na teritoriji grada.

- U svakoj školi bi trebalo nešto da bude urađeno, pa će tako u OŠ Petar Kočic, ovde u Zemunu, uskoro poceti rekonstrukcija kišne kanalizacije, fasade i dvorišta - najavio je Mali.

Cilj je, kaže, da deca u školama imaju što bolje uslove, jer u njima provode veliki deo svog vremena, kao i da je važno da se đaci bave sportom.

Foto: Grad Beograd

- Tako će najbolje da nauče da pobede, izgube, da budu timski igrači, ali i bolji ljudi u budućnosti - istakao je gradonačelnik.

Podsetio je da su prošle godine otvorene nove škole u Dražnju i Begaljici, i najavio izgradnju škole u Leštanima na proleće.

- Sve što radimo namenjeno je deci, onima koji ce u budućnosti preuzeti vodenje ovog grada i države - zaključio je Mali.

Foto: Grad Beograd

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da ta opština, pored rešavanja infrastrukturnih problema, posebnu pažnju posvećuje najmlađima, kao i da su rekonstrukcije škola prioritet.

Matić je podsetio da su u sve škole na teritoriji opštine uvedene kamere, koje su, dodaje, povezane sa lokalnom stanicom policije, kako bi, bezbednost dece podigli na najviši nivo.

Pročitajte još: Joška Broz za Novo jutro: Nije tačno da je Tito posedovao toliki novac, to su izmišljotine (VIDEO)

#Obnova

#Siniša Mali

#Zemun

#škola

'