AKTUELNO

Turska kompanija 'Flex academy' zakupila je nedavno 20.000 kvadrata prostora Slobodne zone Priboj i u narednih mesec dana započeće sa proizvodnjom.

Obaveze koje je preuzeo turski investitor, koji se bavi proizvodnjom creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga, zakupom skoro 20 hiljada kvadrata je da u prvoj godini zaposli 200 radnika, a u narednoj godini, dodatnih 150, rekao je pomoćnik predsednika opštine Priboj Jasmin Hodžić.

Zajednički napori Vlade Srbije, RAS i lokalne samouprave urodili su plodom pa je nedavnim potpisivanjem ugovora sa turskom kompanijom o zakupu prostora zaokružen prvi deo plana o maksimalnom iskorišćenju kapaciteta Slobodne zone Priboj.

- Naša firma se vea 25 godina uspešno bavi proizvodnjom svih vrsta cevi i ima tržište u Americi i celoj Evropi. Planiramo da gro naše izvozne proivodnje instaliramo ovde u Srbiji u sledeće tri godine. Dopremili smo deo mašina i za mesec dana počinjemo proizvodnju dok do leta očekujemo i drugi kontigent mašina gde ćemo uposliti oko 200 radnika ove godine, a do kraja sledeće ovde će raditi oko 350 radnika - izjavio je direktor turske firme Sulejman Karakus.

Pročitajte još: Hoće li doći do srpsko-hrvatskog samita?

#Kompanija

#Priboj

#Turska

#proizvodnja

'