AKTUELNO

Vrednost radova je 16 miliona evra, radove finansira Evropska investiciona banka, a projektant je Saobraćajni institut CIP.

U Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 počinje asfaltiranje u tunelu Predejane, koji bi trebalo da bude gotov u martu, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da je saniranjem klizišta kod tunela, građevinski rešena najkritičnija tačaka na tom gradilištu.

Mihajlović je, zajedno sa direktorom Koridora Srbije Zoranom Babićem, prošla kroz desnu tunesku cev Predejana i obišla radove na sanaciji klizišta, gde se prošle godine u aprilu obrušio potporni zid na kosini.

Ona je zahvalila Koridorima Srbije i svim radnicima koji i po lošem vremenu rade.

- Hvala radnicima koji svakodnevo rade i tokom zime, to je znak da rešavamo u Grdeličkoj klisuri jednu po jednu kritičnu stvar. Ovo je ne samo najteže gradilište u Srbiji, već i u ovom delu Evrope - naglasila je Mihajlović.

Istakla je da saniranjem klizišta više nema problema na tom gradilištu. Direktor Koridora Srbije Zoran Babić je rekao da će od vikenda početi radovi na asfaltiranju desne tunelske cevi Predejana i da će se krenuti sa proširenjem tunela za havarisna vozila, nakon čega će biti afaltirana leva cev.

On je podsetio da u klisuri postoji šest deonica, pet izvođača i dva nadžorna organa, i da je otvoreno svojevrsno takmičenje ko će prvi završiti svoj deo.

Babić veruje da će prva deonica koja će biti gotova biti upravo tunel Predejane, u martu.

Podsetio je da je tunel dug oko jedan kilometar, da je vrednost radova 16 miliona evra i da je glavni izvodač radova Juroelijens.

Radove finansira Evropska investiciona banka, a projektant je Saobraćajni institut CIP.

- Hvala svim kolegama u Koridorima, Ministarstvu građevine i svim izvođačima radova u Grdelici, stranim i domaćim podizvođačima koji rade i u ovim uslovima, kako bi što pre završili južni i istočni krak Koridora 10 - rekao je Babić.

Mihajlović će tokom dana posetiti Vranje i Pčinjski okrug.

Pročitajte još: ZAOKRUŽENA REFORMA JAVNIH PREDUZEĆA U BEOGRADU, Milosavljević: To je veliki poduhvat i istorijski rezultat!

#Banka

#Zorana Mihajlović

'