AKTUELNO

Lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike vojske i policije već su pripremljene i 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu ove godine, izjavila je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta, u šest gradova. Zasad je odredjena jedna lokacija u Beogradu, a stanovi će se takođe graditi i u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu - rekla je Mihajlovićeva nakon današnje druge sednice Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Mihajlovićeva je navela da su i drugi gradovi izrazili želju da se uključe u program izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao što su Leskovac, Obrenovac, Kikinda, a da potrebe postoje i u Novom Pazaru, Prijepolju, Užicu i Čačku, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

- U narednom periodu razgovaraćemo sa gradskim vlastima u tim gradovima i tražićemo od njih da nam predlože pripremljene lokacije, sa planskom dokumentacijom, opremljene komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takodje razgovarati na narednoj sednici - rekla je Mihajlovićeva.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, cena će u proseku iznositi 500 evra po kvadratnom metru, a za izgradnju jedne zgrade potrebno je oko godinu dana.

- Uskoro će biti poznati i drugi detalji, način na koji se subvencioniše, koji su uslovi kreditiranja, koliko je učešće države, a očekujem da do naredne sednice dobijemo predlog modela finansiranja od Ministarstva finansija - rekla je ona.

Gradovi koji su do sada iskazali potrebu da budu deo programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti su Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar.

#Stanovi

#Zorana Mihajlović

'