AKTUELNO

U čačanskoj bolnici danas su otvoreni rekonstruisano porodilište i nova angio sala u koje je investirano ukupno oko 110 miliona dinara.

Minstar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je na otvaranju rekao da je čačansko porodilište rekonstruisano posle 60 godina i da će početi da radi 10. januara.

Rekonstruisano porodilište na 880 kvadratnih metara ima 30 kreveta u osam soba i jedan apartman, dve operacione sale, dve porođane sale, novi lift. Godišnje se u čačanskoj bolnici obavi oko 1.250 porođaja.

Lončar je rekao da je angio sala, prva u čačanskoj bolnici, od velikog značaja ne samo za pacijente iz Čačka već i iz okolnih gradova i da će na početku u njoj pomagati lekari specijlaisti iz Kliničkog centra Kragujevca. Opremu za angio salu obezbedilo je Ministarstvo zdravlja.

Otvaranju su prisustvovali zaposleni u čačanskoj bolnici, rukovodstvo Grada Čačka, čačanski privrednici koji su donacijama pomogli rekonstrukciju porodilšta, minstar Lončar i ministarka pravde Nela Kuburović.

Foto: Tanjug

Direktor Bolnice Radoslav Milošević rekao je novinarima da je rekonstrukcija porodilišta koštala 37,5 milina dinara, a izgradnja i opremanje angio sale 72 miliona dinara. Ministarka Kuburović je rekla da je njeno ministarstvo dalo najviše novca, 27 miliona dinara za rekonstrukciju porodilišta, i to od "sredstava oportuniteta", odnosno odlaganjem krivičnog gonjenja.

Ona je dodala da je od 350 miliona dinara, koliko je prikupljeno od oportuniteta, najviše novca izdvojeno za zdravstvo - 153 miliona dinara, za 17 zdravstvenih institucija u Srbiji.

#Porodilište

#Rekonstrukcija

#Čačak

'