separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

SEDIŠTE TRANSPORTNE ZAJEDNICE U BEOGRADU!


Sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biće u Beogradu, potvrđeno je danas na prvom ministarskom sastanku Saveta Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana u Briselu.


Izbor Beograda za sedište Transportne zajednice, iz kojeg će se koordinirati aktivnosti na regionalnim projektima i stvaranju jedinstvenog tržišta u oblasti transporta, predstavlja veliko priznanje za Vladu Srbije i za sve što je Srbija uradila da na regionalnom povezivanju, istakla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posebno je važno što je ova odluka doneta jednoglasno, uz podršku svih predstavnika iz regiona i članica EU, dodala je Mihajlović.

Izbor Beograda za sedište, ocenila je ona, predstavlja važan korak u sprovođenju Sporazuma o transportnoj zajednici, koji je potpisan letos na samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu.

Mihajlović je istakla da odluka o sedištu Transportne zajednice znači da će Beograd biti u prilici da bude domaćin svih važnih susreta iz oblasti transporta koji se tiču regiona i da ima vodeću ulogu u koordinaciji budućih aktivnosti na infrastrukturnom i ekonomskom povezivanju regiona.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti