AKTUELNO

Premijerka je navela da je Srbija finansijski zdrava i da se može nastaviti sa reformama.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da Srbija sada ima suficit od 80 milijardi dinara i da je to fantastičan rezultat na koji građani treba da budu ponosi.

- Zaključili smo u trezoru i oktobar mesec. Imamo suficit od 80 milijardi dinara, gde smo planiran deficit od 46 milijardi dinara. Fantastični rezultati. Ja sam stvarno jako srećna, jako ponosna. Ponosna sam i što sam deo kontinuiteta prethodne Vlade. Građani Srbije trebalo bi da su ponosni na svoju zemlju - rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je prvi put na sastanku sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda čula da se priča o uspesima Srbije, naglasivši da se rad i trud pokrenut 2014. godine isplaćuje.

- Imala sam juče sastanak sa predstavnicima MMF. Prvi put vidite predstavnike MMF da pričaju o uspesima Srbije, da pričaju o tome kako imamo dovoljno fiskalnog prostora da razgovaramo o još nekim stvarima koje bi možda mogle sledeće godine da budu signal za privredu. Sve u svemu isplati se rad i trud koji smo pokrenuli 2014. godine - rekla je premijerka.

Brnabić je potvrdila da će penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć od 5.000 dinara, potvrđujući da će od 1. januara uslediti povećanje svih penzija od pet odsto.

- Danas smo u Vladi doneli zaključak o isplati jednokratne pomoći od 5.000 dinara i to će biti isplaćeno 6. novembra. Od 1. januara povećanje svih penzija od pet odsto. Jako značajno povećanje plata u javnoj upravi od pet i deset posto. Razgovaramo sa MMF oko nekog novog angažmana. Dobro pazimo šta bi to bilo i na čemu treba da sarađujemo sa njima - kazala je Brnabićeva.

Srbija je, kako kaže premijerka, dokazala da je ozbiljan i kredibilan partner.

Ona navodi da je Srbija finansijski zdrava i da se može nastaviti sa reformama.

- Nama više ne treba finansijska podrška iz inostranstva. Mi smo sada finansijski zdravi, finansijski stabilni, finansijski solidni i možemo dalje da nastavimo sa našim reformama - rekla je predsednica vlade.

#Ana Brnabić

#Budžet

#Suficit

'