AKTUELNO

Vlada Srbije održala reč!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će u narednih 10 dana penzionerima stići najavljena podrška od 5.000 dinara, a da će od 1. januara svim penzionerima penzija biti veća pet odsto.

- Od 1. januara kao što smo i obećali, idemo na povišicu svim peznionerima od pet dosto, a onda ćemo u 2018. godini, kako pazimo da se učešće u BDP svede na tu granicu od 11 odsto, polako moći da ukidamo zakon o smanjenju penzija - rekla je Brnabić novinarima u Sava centru.

Ona je dodala da je o tome razgovarala danas sa MMF-om.

Foto: Tanjug

Premijerka je rekla da će posle povećanja penzija za pet odsto, za 90 odsto penzionera ta primanja biti veća nego pre 2014. godine.

- Ono što je važno kada sledeće godine imamo to učešće kao u svim finansijskim dispcilinovanim razvijenim zemljama od 11 odsto, onda se vraćamo na tu meru gde ćemo konačno moći da idemo na dva puta godišnje usklađivanje penzija, što neće ugroziti bilo kakvu fiskanlnu stabilnost, jer imamo zdrave osnove za rast - rekla je Brnabićeva.

Premijerka kaže da joj je drago što je vlada uspela da sve ono što je ušteđeno merama fiskalne discipline i konsolidacije počne da vraća penzionerima, navodeći da je to u prethodne dve godine bilo skromno.

- Bilo je onoliko koliko smo mogli 1,25 odsto, zatim 1,75 odsto, ali ovo je godina u kojoj se vidi da smo odgovorno postupali prema onome što smo uštedeli svi zajedno - istakla je Brnabićeva.

Pročitajte još: Novi rudnik kod Bora KRIJE 70 TONA ZLATA

#Ana Brnabić

#Penzije

#Penzioner

'