AKTUELNO

Koliki je značaj posete turskog predsednika Srbiji, koje nove investicije Srbija može da očekuje i koje sporazume će dve države potpisati tokom boravka Erdogana i njegove delegacije?

Turski tok, privatizacija banja, aerodrom Lađevci, auto-put Beograd-Sarajevo, tekstilna industrija, slobodna trgovina - teme su razgovora srpskog i turskog predsednika Vučića i Erdogana.

U delegaciji Turske su i osam ministara i 185 privrednika.

Foto: Tanjug

Miladin Kovačević, ekonomista smatra da je Balkan geografski blizu Bliskom Istoku, pa su države upućene jedna na drugu. Veliko nasleđe između tih zemalja izrodilo je saradnju.

- Turska pripada odgovornijim državama, a Turci u poslu uvek održe svoju reč - rekao je Kovačević za TV Pink.

Foto: TV Pink

Nenad Đurđević, jedan od direktora Privredne komore Srbije, rekao je da će biti organizovani poslovni susreti u Hajatu, kao i panel diskusija. Srbija će ih informisati o ulaganjima u svoju državu, o tome šta se nudi.

- Srbija je vrlo atraktivna za investicije iz Turske. Konkretno će biti potpisan memorandum jeste investicija turske kompanije tekstila, a koja će otvoriti fabriku u Kraljevu - rekao je Đurđević za TV Pink, ističući da je ovo dobro, ne samo za Kraljevo, već i za celu Srbiju.

Foto: TV Pink

Kada je reč o stavu ostalih država na posetu Erdogana, Kovačević je rekao da nije bilo reakcija.

- Kraljevo je epicentar velikog regiona, te nudi sve što je potrebno za industriju - rekao je Kovačević.

On je rekao da je Turski tok trenutno najatraktivniji, a Srbiji bi jako značilo kada bi preko njega dobijala gas. Kovačević je naglasio da zasad nema političkih tenzija u vezi ovog toka.

#Fabrika

#Kraljevo

#Redzep Tajip Erdogan

#Turska

'