AKTUELNO

NALED je jedan od naših najvažnijih partnera i sve reforme koje sprovodimo radili smo, radimo i radićemo zajedno sa vama, poručila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, na tradicionalnom godišnjem skupu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Potpredsednica Vlade podsetila je na sve reformske aktivnosti koje su realizovane u saradnji sa NALED-om.

-Zajedno radimo na suzbijanju sive ekonomije, reformi katastra, poziciji Srbije na Duing biznis listi, elektronskim dozvolama. I danas, kad sam razgovarala sa Misijom MMF-a, zaključili smo da smo sve dobro što smo uradili u prethodne dve godine, uradili zajedno sa NALED-om - izjavila je Mihajloviš, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je istakla da je posebno ponosna na einjenicu da je udeo građevinske industrije u BDP-u od poeetka reforme građevinskih dozvola porastao za skoro dva odsto.

-Kad smo započeli sa reformama, udeo građevinske industrije u bruto društvenom proizvodu bio je 4,3 odsto. Danas, dve godine kasnije, on je 6,2 odsto. To je rezultat našeg zajedniekog rada i slika naše zemlje koja ide napred - rekla je Mihajlović.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost posebno je istakla saradnju u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima".

-Ponosna sam i sreana što pomažemo ženama na selu da se zaposle. Sve što one izrade sa ponosom poklanjam svetskim liderima. Na taj način euvamo srpsko kulturno nasleđe, ali i pomažemo ženama sa sela da se ekonomski osnaže - poručila je ona.

Takođe, zaključila je da je Srbija zemlja koja se razvija i koja ima u planu da bude na vrhu svih svetskih lista po svom napretku.

#Ministarstvo građevinarstva | saobraćaja i infrastrukture

#Zorana Mihajlović

'