AKTUELNO

Danas je glavna tema svih medija otvaranje robne kuće Ikea u Beogradu. Ovo je prva robna kuća švedske kompanije u Srbiju i 400. u svetu, a mnogi se pitaju kolika je važnost dolaska Ikee i da li će uticati na dovođenje novih stranih investitora u našu zemlju.

Aleksandar Kemiveš, direktor Odeljenja za strateško planiranje Privredne komore Srbije podsetio je da se godinama pregovara o dolasku Ikea-e, što govori o tome koliko je državi trebalo da stvori uslove za dolazak švedske kompanije.

Pročitajte još: Danas počinje sa radom robna kuća IKEA! Predsednik Srbije na SVEČANOM OTVARANJU!

- Ako uzmemo u obzir da Ikea ima oko 9.000 artikala, to otvara prostor za nove potencijale. Ako se to podeli na komponente, to je na 100.000 delova, te ne treba da brinemo o povećanju broja dobavljača. Veliki broj malih porodičnih kompanija uvezali smo sa velikim proizvođačima, a ulazak u sistem omogućuje plasman u celoj mreži. Samo treba da smo strpljivi - rekao je Kemiveš za TV Pink.

On je napomenuo da je Ikea velika investicija koja zapošljava veliki broj ljudi, te da dolaskom Ikee, dolaze i novi investitori u Srbiju.

Foto: TV Pink

- Ikea dobro pre svega zaposlenima, a onda malim dobavljačima, kompanijama i celoj privredi Srbije - istakao je Kemiveš.

On je dodao da dolazak Ikee znači da smo dosta napredovali i da smo se razvili kao država i podsetio da Ikea svoje robne kuće otvara samo u razvijenim gradovima.

#Beograd

#Fabrika

#IKEA

#otvaranje

#Švedska

'