AKTUELNO

Odnosi Srbije i Katasa su dobri i sa perspektivnom daljeg napretka, a posebno kada je reč o ekonomiji i investicijama, rečeno je danas na sastanku prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa državnim ministrom za spoljna pitanja Katara Sultanom bin Saada Al-Muraihijem.

Obostrano je konstatovano intenziviranje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, te preneto uverenje da će predstojeća poseta katarskog emira Srbiji dodatno učvrstiti odnose dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug

Hrvatska slavi veliki zločin i etničko čišćenje, a Srbija se seća i tuguje!

Ministar Dačić je potvrdio opredeljenost Srbije da sa Katarom razvija svestranu saradnju, u svim oblastima gde za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes.

Iskazana je zajednička želja za unapređenjem i privrednih veza između dve zemlje, kroz povećanje obima spoljno trgovinske razmene i dolazak katarskih investicija u Srbiju.

Šef srpske diplomatije ponovio je stav Srbije da se kriza u Zalivu mora rešavati dijalogom, na miran način, bez pritisaka i sankcija i ponudio pomoć Srbije u relaksaciji situacije u tom regionu.

Foto: Tanjug

#Katar

#Odnosi

#Srbija

'