AKTUELNO

Projekti su, kako je istakao, realni i omogući će nova radna mesta.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da Srbija trenutno pregovara sa stranim kompanijama o 53 projekta koji bi trebalo da obezbede 30.000 novih radnih mesta i investicije vredne 1,3 milijarde evra.

- Radi se o realnim projektima, o novim radnim mestima širom Srbije - rekao je Čadež, navodeći da na tome rade kabinet predsednika Republike, Razvojna agencija Srbije (RAS) i PKS.

Pročitajte još: VUČIĆ pustio u rad TREĆU FABRIKU Leonija u Srbiji: 'Niš će 2018. doživeti BUM'

On je danas u Nišu posle potpisivanja ugovora između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Gramer o podsticajnim sredstvima za otvaranje novih 450 radnih mesta pozvao i domaće privrednike da preko komore koriste programe Ministarstva i RAS-a za nove investicione projekte.

- Sve je više domaćih kompanija koje to rade, dobijaju ovu vrstu podrške, razvijaju svoje poslove, izlaze na nova tržišta i razvijaju svoje poslovanje - rekao je Čadež.

Foto: Tanjug

Čadež podseća da Privredna komora Srbije takođe povezuje privrednike sa partnerima u inostranstvu i novim investitorima koji dolaze, navodeći primer kompanije Cumtobel.

Do sada je kroz selekciju te kompanije za dobavaljački lanac prošlo 50 domaćih fitmi, a 17 ih trenutno pregovara o sklapanju ugovora, zaključio je Čadež.

#Marko Čadež

#Privredna komora Srbije

#projekat

'