AKTUELNO

Na prostoru predviđenom za muzej biće pratećih sadržaja poput centra za promociju nauke, mlade talente, IT, genetički inženjering.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i predsedavajuća Koordinacionog tela za praćenje izgradnje novog muzeja “Nikola Tesla” i pratećih sadržaja izjavila je da je prvi cilj da se do kraja godine izabere investitor za ovaj projekat.

Foto: Tanjug

Ona je danas razgovarala sa članovima tog tela o detaljima projekta, uključujući procedure, potrebnu dokumentaciju i dinamiku realizacije, navodi se u saopštenju ministarstva građevinarstva.

Na sastanku je predloženo da se kao prateći sadržaji, na prostoru predviđenom za muzej, izgrade i prateći objekti poput centra za promociju nauke, mlade talente, IT, genetički inženjering.

Pročitajte još: Knežević: Dogovor dobar za radnike, Fijat i Srbiju

Potpredsednica Mihajlović je, kao predsedavajuća, istakla značaj izgradnje muzeja “Nikola Tesla” za Srbiju i naglasila da je zadatak ministarskog Koordinacionog tela podrška i detaljno praćenje projekta kako bi i realizacija bila što efikasnija.

- Naš prvi cilj je da do kraja godine izaberemo investitora - rekla je Mihajlović i dodala da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na čijem je čelu, pružiti svu potrebnu stručnu podršku realizaciji projekta.

Foto: Tanjug

Vladinim Koordinacionim telom za praćenje izgradnje novog muzeja “Nikola Tesla” u Beogradu sa pratećim sadržajima predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, dok je zamenik predsednika ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Članovi tela su i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, gradski menadžer grada Beograda Goran Vesić, glavni urbanista grada Beograda Milutin Folić, direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, v.d. direktora Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković, državni sekretari, pomoćnici ministra.

#Nikola Tesla

#Zorana Mihajlović

#muzej

'