AKTUELNO

Pregovori poslovodstva Fijata, predstavnika štrajkača i Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić nastaviće se danas.

Pregovori, koji su počeli juče oko 12.30 časova, su zvršeni i biće nastavljeni danas. Pregovori su održani u zgradi Vlade Srbije iza zatvorenih vrata.

Premijerka je ranije predložila s obzirom da ima dosta tema o kojima mora da se razgovara kontinuitet u razgovorima u toku današnjeg i narednih dana u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za sve.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednice vlade, Brnabić je otvarajući pregovore zahvalila radnicima na odluci da prekinu štrajk i nastave sa proizvodnjom, kao i rukovodstvu kompanije na otvorenoj komunikaciji u prethodnom periodu.

Premijer Ana Brnabić je zahvalila učesnicima na razumevanju i dolasku za pregovarački sto. Ona je zahvalila predstavnicima Štrajkačkog odbora što su imali razumevanja, prekinuli štrajk i došli na pregovore a istovremeno i poslovodstvu Fijata na učešću u pregovorima.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Brnabić je istakla da je Vladi Srbije stalo do rešenja problema imajući u vidu i to da je manjinski vlasnik firme sa 33 odsto.

PROČITAJTE JOŠ: OBUSTAVLJEN štrajk u Fijatu, u podne pregovori u Vladi Srbije (VIDEO)

U ime Vlade Srbije učestvuju premijer Ana Brnabić i ministri privrede i rada Goran Knežević i Zoran Đorđević, u ime kompanije Fijat generalni direktor Silvija Verneti, a u ime zaposlenih predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

Foto: Kancelarija za saradnju s medijima

Upitan šta je najveći problem u pregovorima, Marković je odgovorio da nema problematičnih pitanja. - Sva pitanja biće rešena u pregovorima - poručio je Marković.

Predsednik Štrajkačkog odbora fabrike Fijat Zoran Marković nije mogao detaljnije da govori o pregovorima, jer, kako je rekao, oni su u toku, ali je ocenio da su konstruktivni.- Zbog pregovora nismo u mogućnsoti da dajemo izjave. Pozvao sam neke kolege da ne dajemo izjave , pošto se razgovori sa kompanijom nastavljaju sutra. Krenuli smo u pregovore na konstruktivan način, kako bismo našli rešenje za izlaz iz ove situacije - rekao je Marković novinarima posle sastanka u Vladi Srbije.

Upitan šta je najveći problem u pregovorima, Marković je odgovorio da nema problematičnih pitanja.

-Sva pitanja biće rešena u pregovorima - poručio je Marković.

#Fijat

#Vlada Srbije

'