AKTUELNO

U Beogradu je danas otvoren Poljoprivredni klub, a tom prilikom ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da je u poslednjih pet godina uvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju dvostruko smanjen, ali je uvoz iz Srbije u Rusiju u istom periodu povećan skoro dva puta.

ŠTRAJKAČI FIJATA VARAJU RADNIKE: Štrajk je politički motivisan, a novo ludilo je da se isplati naknada za štrajk!

Na otvaranju Poljoprivrednog kluba u Beogradu, Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da će ovaj, kao i drugi klubovi koji će biti otvoreni širom Srbije, biti mesto na kojem će se okupljati proizvođači, udruženja i eksperti iz poljoprivrede, kako bi razmenjivali iskustva i savremena znanja.

Foto: Tanjug

"Bitno je da se pronađu takve oblasti u poljoprivredi u Srbiji koje će omogućiti izvoz u Rusiju. Pre pet godina, izvoz u Rusiju iz Srbije je iznosio 156 miliona dolara, a protekle godine taj iznos je došao do 289 miliona dolara", kazao je Čepurin.

On je rekao da je Rusija ogromno tržište, čistih i nezagađenih površina i da je Rusija zbog nezagađenog agrara i u Srbiji, zainteresovana za uvoz naših organskih proizvoda.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Čepurin

#Branislav Nedimović

#Poljoprivreda

'