AKTUELNO

Predsednik je svoj predlog izneo na osnovu Zakona o budžetskom sistemu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini, na osnovu Zakona o budžetskom sistemu, profesora dr Pavla Petrovića za predsednika Fiskalnog saveta.

U obrazloženju se ističe da je profesor Petrović svojom snažnom, ozbiljnom i konstruktivnom kritikom pružio veliki doprinos uspešnoj ekonomskoj politici Vlade Republike Srbije u prethodnom periodu, saopštila je Služba za sradnju s medijima predsednika Republike.

Pročitajte još: Mihajlovićeva obišla noćne radove u Grdeličkoj klisuri: OVO JE NAJVAŽNIJI PRIJEKAT ZA NAŠU ZEMLJU

- Njegov profesionalni i lični integritet, kao i dosadašnje delovanje na funkciji predsednika Fiskalnog saveta, predstavljaju garant svrsishodnog i kvalitetnog rada Saveta u novom mandate - navedeno je u obrazloženju predloga.

Foto: Tanjug

Pavle Petrović je izabran za prvog predsednika Fiskalnog saveta 2011. godine, kada je na osnovu Zakona o budžetskom sistemu uspostavljeno to telo. Šestogodišnji mandat na toj funkciji istekao mu je u aprilu 2017.

Prema zakonskoj proceduri, predsednika Fiskalnog saveta predlaže predsednik Republike, a po jednog člana Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije.

Petrović je nekadašnji profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u penziji, gde je predavao ekonometriju i makroekonomiju.

#Aleksandar Vučić

#Skupština Srbije

#Zakon

'