AKTUELNO

Radojka Nikolić, glavna urednica časopisa Ekonometar i magazina Biznis, osvrćući se na ekonomska dešavanja i poseti MMF-a Srbiji, Nikolić je rekla da ne treba još uvek izlaziti sa izjavama dok je misija MMF-a u Srbiji.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-O čemu su pregovarali i kako izgleda najnoviji izeštaj MMF-a znaćemo danas, pošto će MMF posle sedam dana analize dati svoje ocene. Ovo za sada je sve bilo pozitivno – dodala je Nikolić i dodala da je za nas vrlo bitan sastanak “Berlinska inicijativa” 12. jula u Trstu.

-Goran Svilanović je izneo nešto što bi mogli očekivati posle toga. Imamo deo koji se pored ekonomije odnosi na izjednačavanje diploma, kao da su sve te inicijative sračunate da se poboljšaju mnoge stvare i ekonomske prilike.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Predastavljajući Ekonometar Radojka Nikolić rekla je da je izašao dvobroj ovog lista za jul i avgust u kome se nalazi priča o jednoj porodici koja 99 odsto svoje proizvodnje izvozi.

-To je prava porodična firma, razvijala se korak po korak. Oni imaju svoje plantaže malina, gaje svoje voće, ali i otkupljuju od drugih. Od pre sedam-osam godina uveli su i topli program, proizvode džemove, slatko i ajvare. Nkjihovi proizvodi stigli su i do Amerike – naglasila je Nikolić.

Prema njenim rečima, kada se sve to sabere njihov ukupan obrt je dostigao oko četiri miliona evra na godišnjem nivou.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-To je sjajan primer, kjer je u pitanju porodična kompanija gde su se deca izškolovala. Specijalizovali su se za ekonomske oblasti i priređivanje. Upravo ovo čim se bavi roditelji – rekla je Nikolić.

Radojka Nikolić istakla da u časopisu može da se pročita kako je ta firma korak po korak napredovala, kao i do čega su sve stigli.

#MMF

#Ocene

#Radojka Nikolić

'