AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, koji je ocenio da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični.

Na sastanku, kome su prisustvovali i premijer Ana Brnabić i ministar finansija Dušan Vujović, Ruf je istakao da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije Srbije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci tekuće godine.

Predsednik Vučić je rekao da je, i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana sa MMF-om, ipak, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sagovornici su na sastanku razgovarali i o poslovanju Elektroprivrede Srbije.

Pročitajte još: Ruf pohvalio postgnute rezultate i stanje budžeta Srbije

- Elektroprivreda Srbije je popravila svoje rezultate u maju i junu, ali proizvodnja uglja i struje i ukupno poslovanje EPS-a u budućnosti moraju biti neuporedivo bolji uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji - naglasio je predsednik Vučić.

Posebna tema razgovora bile su kompanije u okviru hemijskog kompleksa i pozitivni trendovi njihovog poslovanja kroz značajno smanjenje gubitaka i restrukturiranje kao pripremnih aktivnosti za privatizaciju.

Tokom susureta bilo je reči i o privatizaciji "Galenike" i rapisivanju međunarodnog tendera u najkraćem roku.

Predsednik Vučić je još jednom naglasio da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda građana, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Džejms Ruf

'