AKTUELNO

Kako je zaključeno na sastanku, kompanije koje već posluju u našoj zemlji imaju pozitivna iskustva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa rukovodiocima i vlasnikom nemačke kompanije “Vorwerk” pozvao je tu i druge nemačke kompanije da investiraju u Srbiji, jer će ponuditi dobre uslove za proizvodnju.

Foto: Tanjug

- Srbija je najbolja zemlja u jugoistočnoj Evropi za kompanije koje su izvozno orijentisane - istakao je Vučić i dodao da će gradovi za koje su ovi nemački investitori najviše zainteresovani, Loznica ili Kraljevo, ponuditi dobre uslove za proizvodnju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Pročitajte još: OPOZICIJA U PANICI - IPSOS istraživanje: REKORDNA PODRŠKA SNS-u - 53 odsto!

Ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman na sastanku je rekao da nemačke kompanije, koje posluju u Srbiji, imaju pozitivna iskustva.

Foto: Tanjug

On je istakao da postoji veliko interesovanje nemačkih privrednika za investiranje u Srbiji, zbog stabilnog poslovnog ambijenta i efikasnog sprovođenja ekonomskih reformi.

"Vorwerk", porodična firma osnovana 1827. godine u nemačkoj oblasti Severna Rajna - Vestfalija, razmatra trenutne mogućnosti grinfild investicija u Srbiji, gde planira proizvodnju delova za nemačku autoindustriju, navodi se u saopštenju.

#Aksel Ditman

#Aleksandar Vučić

#Nemačka

#Sastanak

'