AKTUELNO

Za preostalih 13.000 kilometara putne mreže tender biti objavljen do kraja godine.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da je po prvi put raspisan tender za održavanje puteva po učinku i to za prvih 3.000 km puteva, kao i da će

-To je veliki pomak u poslednjih 25 godina, pošto su ranije putarske firme dobijale poslove bez javnih tendera - rekla je Mihajlović na predstavljanju projekta "Reforma putnog sektora Republike Srbije" u Klubu poslanika, u prisustvu Svetske banke, v.d. direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka i v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića.

Mihajlović je rekla da je to početak reforme putnog sektora, u cilju razvoja putne privrede i modernog održavanja puteva. Ona je rekla da je tender raspisan u maju za prvih 3.000 km i da će ponude biti dobijne do početka jula.

TOMA FILA o ponovnom suđenju Stanišiću i Simatoviću: Očekujem oslobađajuću presudu! (VIDEO)

- Potpisuju ugovor kojim se obavezuju po pitanju kvaliteta, cene i roka za održavanje. Tu će biti problema za sve one koji su navikli da dobijaju poslove bez tendera - naglasila je Mihajlović.

Ona je pozvala domaće putare da se zato udružuju da bi mogli na tenderu da dobijaju poslove. Mihajlović je precizirala da će putari dobijati posao na tri godine, iako su tražili da to bude na pet godina.

- Ako date nekom posao da održava određne deonice i on se pokaže da nije kvalitetan onda je besmisleno da ga čekate još tri godine da završi svoj posao - naglasila je Mihajlović.

#Put

#Zorana Mihajlović

'