AKTUELNO

Generalni direktor nemačkog Opela Karl-Toman Nojman podneo je ostavku na tu funkciju, ali će ostati u upravnom odboru kompanije sve dok francuski Pežo ne završi sa preuzimanjem Opela.

Aktuelni finansijski direktor Opela Mihael Lohšeler će odmah zameniti Nojmana na funkciji generalnog direktora, navodi se u saopštenju Opela, a prenosi agencija Frans pres.

- Ovakav potez će osigurati kontinuitet za poslovanje, kao i nesmetan prelazak Opela u vlasništvo PSA (matične kompanije Pežoa) - navodi se u saopštenju Opel grupacije.

Otvaranje robne kuće Ikea kod Beograda 10. avgusta

Nojman je bio na čelu kompanije od 2013. godine, ali je uprkos napretku po pitanju smanjenja viška proizvodnje i poboljšanja imidža brenda, Opel nastavio da beleži velike gubitke pod njegovim rukovodstvom.

Opel je izgubio oko 15 milijardi dolara od 2000. godine, a samo prošle godine je uknjižio gubitak od 257 miliona dolara.

Kompanija Opel, sa 10 fabrika koje zapošljavaju 38.000 ljudi širom Evrope, okrivila je za loše prošlogodišnje rezultate odluku Britanije da izađe iz EU i slabiju funtu.

#Automobil

#Direktor

#Ostavka

'