AKTUELNO

Kako je istakao predsednik Privredne komore Srbije, ovo je odlična prilika za prenos, razmenu i sticanje novih znanja, pronalaženje novih partnera i predstavljanje srpskih projekata. On se nada sklapanju novih ugovora i podseća da je na prethodnom Danu dobavljača Srbija zabeležila neverovatan uspeh.

Privredna komora Srbije u Sredu 31. maja organizuje Dan dobavljača Zapadnog Balkana za 24 nemačke kompanije koje traže partnere iz našeg regiona.

U Beogradu će se okupiti predstavnici 142 preduzeća iz šest zemalja Zapadnog Balkana, od kojih je 50 iz Srbije.

Foto: TV Pink

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je da spšecifično da je ovo prvi put da se ovakva manifestacija organizacije u Beogradu.

Oni će tražiti nove dobavljače, kooperante i partnere. U Dortmundu prethodne godine učestvovalo je oko 05 kompanije iz Srbije i sklopljeno je deset ugovora, što je odličan rezultat - rekao je Čadež za televiziju Pink, dodajući da su kriterijumi za učešće vrlo rigorozni.

Kako je istakao, ovi događaji se pripremaju vrlo detaljno i unapred, zna se o čemu će se razgovarati i koje će teme biti ključne.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu od 1. do 3. juna

Srbija i Indija imaju statuse gosta na ovoj prestižnoj manifestaciji, koji je, kako je istakao Čadež, jedan od najprestižnijih ekonomskih foruma u svetu.- Okupiće se predstavnici najvećih firmi, banaka i preduzeća, a sama činjenica da smo predstavljeni kao zemlja gost, ima ogroman značaj, jer možete da razgovarate sa samim vrhom svake svetske kompanije. Predstavićemo svoje projekte, pre svega Aerodrom Nikola Tesla i Beograd na vodi. Ovde možemo naći buduće partnere i razviti poslovanje - rekao je Čadež za TV Pink.

- Pokazalo se da sve više kompanija ulazi u dobavljačke radnje. Upravo ovako se stvara konkurentnost i prenosi se znanje - poručio je Čadež.

Srbija je, kako je istakao, sposobna da proivede kvalitetan proizvod, ali manjka kada je reč o procedurama i procesima unutar proizvodnje, što će se nadoknaditi prenosom znanja.

#Balkan

#Marko Čadež

#Privredna komora Srbije

#projekat

'