AKTUELNO

Guverner NBS očekuje da pravosudni organi kazne krivce.

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da su izveštaji Dajner internešenel kluba falsifikovani i dodala da očekuje da pravosudni organi kazne krivce koji su učestvovali u falsifikovanju.

- Utvrđeno je da se više ne radi o sumnjama o neregularnostima već o flasifikovanim izveštajima Dajners kluba - rekla je Tabaković novinarima na predstavljanju izveštaja o inflaciji.

Račun Dajners kluba je blokiran zbog falsifikovanih računa koji su otkriveni kada je tu kompaniju preuzimao Erste kard klub.

Kartice Dajners koristilo je oko 35.000 gradjana Srbije.

Tabaković je kazala da Dajners, koji u Srbiji posluje od 1992. godine, nije kontrolisala NBS jer je bio registrovan po osnovu Zakona o privrednim društvima, a da je sada podneo zahtev da bude registrovan kao platna institucija.

Prema njenim rečima NBS nastoji da trgovci koji su primali Dajners kartice ne budu oštećeni i da ugled te kuće ne bude doveden u pitanje.

Dodala je da NBS očekuje od pravosudnih organa da stave tačku na kompromitovanje finansijske industrije i da budu kažnjeni oni koji su učestvovali u bilo kakavim finansijskim zloupotrebama.

#Diner club

#Ekonomija

#Jorgovanka Tabaković

'