AKTUELNO

Premijer Srbije obišao je fabriku kompanije Manga seating u Odžacima i prisustvovao otvaranju novog pogona.

- Ne govorimo više o dva, tri, pet odsto, nadam se da ćemo imati snage da pre kraja ove godine moći da povećamo za 10 odsto.Takođe, povećaćemo minimalac, a očekujemo i povećanje plata u priovatnom sektoru koji već lagano sustize one u javnom sektoru", rekao je Vučić.Premijer je najavio i značajnije povećanje penzija, te istakao da je da sve to moguće zahvaljujući ozbiljnom programu koji je sprovela Vlada Srbije.

Premijer na otvaranju novog pogona fabrike "Magna siting"

U Odžacima je zvanično počeo sa radom novi proizvodni pogon kanadske fabrike "Magna siting" koji se prostire na 10.000 kvadrata i u kojoj radi oko 1.200 ljudi.Novi pogon svečano je otvoren u prisustvu premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Kanade u Srbiji Filipa Piningtona, ministra privrede Gorana Kneževića, ministra za rad Aleksandra Vulina, predstavnika rukovodstva kompanije i lokalne samouprave.

Foto: Tanjug

- Danas je oko 1.200 ljudi zaposleno u fabrici, a u skladu sa dogovorom biće zaposeno još 550 radnika - rekao je Vučić i obećao da će fabrika dobiti još veće subvencije ako broj zaposlenih podigne na 2.500.

Magna siting posluje u 18 evropskih zemalja

Kanadski "Magna siting" bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, a posluje u Srbiji od 2013. godine kada je u Odžacima otvorena prva fabrika od 4.300 kvadrata u kojoj radi 444 radnika. "Magna siting" posluje u 18 evropskih zemalja. Kako kažu u fabrici, sarađuju sa lokalnom samoupravom i sprovode programe "Prva šansa", interni program ličnog rasta i razvoja zaposlenih, kao i program obuke srednjoškolaca.

Foto: Tanjug

Vučić je rekao da je dogovoreno da putevi u ovom delu Srbije budu popravljeni, jer je to važno i zbog kamiona koji dolaze u fabriku, ali i zbog zaposelnih, na koje je, kako je istakao, veoma ponosan.- Ponosan sam na radnike, jer ne predstavljate samo sebe i svoje porodice, vlada je uložila u vas, Magna je uložila u vas. Imamo dobre, vredne i čestite radnike koji su napravili dobre rezultate za Magnu - rekao je Vučić, koji se po dolasku u fabriku, sastao sa rukovodstvom kompanije, a zatim je obišao pogon i razgovarao sa radnicima.

Vučić o spekulacijama da će Haradinaj predstavljati Prištinu u Briselu

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da nema nameru da bilo šta doda na izjave i uvrede Ramuša Haradinaja, ali je upozorio da Zajednica srpskih opština, iako je sve dogovoreno u Brisleu, četiri godine nije formirana. - Očigledno je da za to ne postoji nikakva želja u Pristini. Gubi se poverenje ako nije ispunjeno ono što je dogovoreno - primetio je premijer i dodao da to mora biti jedna od tema o kojima će se razgovarati u narednom periodu.

- Zbog mirnog tona, kojim odgovaramo na uvrede, nismo ništa slabiji od onih koji prete na dnevnom nivou  - poručio je Vučić. Na pitanje da li će Ramuš Haradinaj biti predstvanik Prištine na pregovorima u Briselu, Vučić je rekao da bi to bilo ponižavajuće za EU, ali da o tome neće sa spekuliše.

Vučić o situaciji u Makedoniji: Sudiću po delima

Osvrnuvši se na situaciju u Makedoniji, Vučić je rekao da ga ne interesuju uvrede koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije Zoran Zaev.Vučić je poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako ce se Makedonija postaviti kada bude glasanje za prijem Kosova u članstvo u Unesko i da mu nije bitno kakav će odnos nego imati prema njemu, već prema Srbiji.

On je dodao da za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.

Premijer je istakao da još nije dobio odgovor kada se rukovodstvo Srbije ponašalo nacionalisticki, ali da je uveren da nećemo dobiti taj odgovor.

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

'