AKTUELNO

Sajam u Novom Sadu, održava se do 19. maja nastupice više od 1.500 izlagaca iz 60 zemalja, a zemlja partner ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma je Bosna i Hercegovina.

Danas je u Novom Sadu otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, a otvorio ga je prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. On je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da pomaže kako poljoprivredne proizvođače tako i prerađivačku industriju.

Foto: Tanjug

Poljoprivredni sajam u izlagackom delu za deset odsto veci od prošlogodišnjeg, koji je za isto toliko bio veći od prethodnog, što govori da je trend rasta broja izlagača i rasta povećanja zakupljenog izlagačkog prostora nastavljen.

Po tradiciji svi posetioci Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu sa kupljenom ulaznicom sticu pravo ucešća u nagradnoj igri u kojoj je glavna premija traktor cija je vrednost 20.500 evra, a ciji je darodavac Kompanija Agropanonka.

Foto: Printscreen Youtube

Novosadski sajam nastavlja sa praksoom organizovanja porodicnog dana u okviru kog svi clanovi jedne porodice na Sajam mogu uci uz samo jednu kupljenu ulaznicu, a taj porodicni dan je u nedelju 14. maja.

Na ovogodišnjoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posetioci će imati priliku da vide 1.500 najkvalitetnijih grla stoke, što je za 300 više u odnosu na prošlogodišnji.

Foto: Printscreen Youtube

Među izloženom poljoprivrednom mehanizacijom posebno se ističe kombajn za šećernu repu čija je cena oko 600.000 evra bez PDV.

#Novi Sad

#Poljoprivreda

#sajam

'