AKTUELNO

Kako je najavio premijer, razgovaraće se i u situaciji u regionu, važnim ekonomskim pitanjima i daljoj saradnji dve zemlje.

Premijer Aleksandar Vučić koji će predvoditi srpsku delegaciju u višednevnoj poseti Kini izjavio je uoči odlaska da će pokušati da obezbedi konačni dogovor oko avio-linije izmedu Kine i Srbije.

- Pokušacemo da obezbedimo ovoga puta konacni dogovor oko avio-linije izmedu Kine i Srbije, pa makar prvih šest meseci bilo preko nekog grada još u Evropi, ali posle tih šest meseci da imamo dirketnu vezu Beograd-Šangaj ili Beograd-Peking - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

U Kini će se krajem nedelje razgovarati i o stabilnosti regiona, a i o važnim ekonomskim temema.

Teme razgovora, pre svih sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, ali i drugim kineskim zvanicnicima i privrednicima, biće očuvanje i dalji napredak Železare, zatim RTB Bor, izgradnja industrijskog parka u Beogradu, vojno-tehnicka saradnja i ulaganje u namensku industriju, infrastrukturni projekti, pruga Beograd-Budimpešta.

- To su ogromne promene za nas i sad naravno mi moramo da pronađemo uvek dovoljno novca za finansiranje, a da ne ugrozimo stabilnost javnih finansija, i mislimo da uspevamo u tome. Zato je za nas važno da imamo što više ovakvih stvari kao što je Železara, kao što je RTB, kao što je značajniji dolazak kineskih turist - istakao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Si Đinping

'