AKTUELNO

Premijer je obišao dana u Medošću, polje D rudarskog basena.

Ove godine 250 miliona evra biće uloženo u Kolubaru i to će biti najveća investicija u Srbiji, izjavio je danas premijer.

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medoševcu, gde je razgovarao sa radnicima i poželeo im srećan Praznik rada, uz zahvalnost što su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju državu.

Foto: Tanjug

- Hvala vam, kada god je bilo teško bili ste tu za svoju državu - rekao je Vučicih koji je u Kolubaru došao sa ministrima energetike, rada i privrede, Aleksandrom Antićem, Aleksandrom Vulinom i Goranom Kneževićem, kao i vršiocem dužnosti direktora EPS-a Miloradom Grčićem.

Foto: Tanjug

Vučić je obraćajući se novinarima rekao da će svi radnici koji su bili zaposleni na privremenim poslovima dobiti stalan posao.

- Dogovorili smo se da ljudi koji rade na privremenim poslovima dobiju stalan posao, i to je ono važno što smo danas dogovorili - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić je naveo da će biti olakšane i javne nabavke u nartednih sto dana, što je važno za radnike, a važno je i zbog, kako je rekao, zamerki koje smo imali u EPS-u i Ministarstvu, jer želimo da se podigne nivo prozividnje struje, ali i uglja.

- Namera je da proizvodnja uglja pređe 28 miliona tona, da stignemo proizvodnju iz 2016 - poručio je premijer.

Vučić je ponovio i da će ove godine biti povećane plate i penzije za građane Srbije. On je odgovarajući na pitanje novinara rekao da će povećanje plata i penzija biti značajnije i veće nego što je bilo ranije.

Foto: TvPink Printscreen

- Iz našeg ugla to povećanje je veliko, ali iz ugla građana je malo, ali to je normalno. Povećanje će biti veće nego do sada - rekao je on.

Premijer je rekao i da neće biti trajnog umanjenja penzija za one koji nemaju beneficirani radni staž, a u penziju odu pre 65 godine.

Foto: Tanjug

On je rekao da će država pokriti te troškove a to će koštati oko 220 milina.

Vučić: Ne mešamo se u odnose u Makedonij, želimo stabilnost

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u Makedoniji, da je važno da sve bude mirno i da je za to zamolio sve aktere, jer je stabilnost na Balkanu najvažnija. Vučić je, odgovarajući na pitanja u vezi događaja u Mekodoniji i da li Srbija priznaje izbor Džaferija za predsednika Sobranja, rekao da je na nama da vodimo računa o Srbiji i da nam je važan mir i stabilnost, a ne da se mešamo u njihove unutrašnje političke prilike. Vučić je napomenuo da je Makedonija glasala i za Kosovo u Unesko, da je samoproglašeno Kosovo priznala, ali, podvukao je, tamo živi nama prijateljski narod, koga volimo i poštujemo. Kako je rekao, Srbija se u to ne meša, na onima koji žive u Makedoniji je da se dogovore, a da želi sve najbolje Amerikancima i Evropljanima u njihovim nastojanjima, pregovorima...

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Kolubara

#Rudnik

'