AKTUELNO

Uoči sastanka ministara trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji će u sredu u Beogradu razmatrati poslovanje koncerna "Agrokor", ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je da se očekuje da svaka zemlja istakne šta je učinila na stabilizaciji poslovanja, koje su mere preduzete i da li postoji nešto što može zajednički da se uradi, s ciljem zaštite zaposlenih i dobavljača.

Ljajić je rekao da je na sastanku koji je danas održan u Sarajevu zaključeno da je važno sprečiti priliv sredstava iz našeg "Merkatora" u Hrvatsku ili neku drugu državu. Ističe da je svaka država autonomna, da smo mi prvi započeli konsultacije sa "Merkatorom" i dobavljačima i da je Srbija pokazala krajnje odgovoran pristup problemu.

-Radi se o kriznoj situaciji, mi nemamo potrebe ni za kakvim radikalnim merama s obzirom na to da 'Merkator' posluje stabilno, izmiruje potrebe sa manjim dobavljačima, sa velikim dobavljačima ima posebne ugovore. Dok je sve u granicama zakona, nemamo potrebe za nekim merama. Stabilizacija 'Agrokora' i u Hrvatskoj imala bi uticaj na poslovanje 'Merkatora' - objasnio je Ljajić.

Govoreći o regionalnoj poruci koja će biti upućena na sastanku u Beogradu, Ljajić je istakao da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje da sve države pribegnu merama zaštite istih.

#Agrokor

#Ekonomija

#Merkator S

#Rasim Ljajić

'