AKTUELNO

Ministarka je tokom obilaska radova, zajedno sa v.d. direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, rekla da je rok za završetak radova 10. maj, ali da izvođači kažu da će biti gotovo u aprilu.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila da će radovi na izgradnji nove naplatne rampe na auto-putu "Vrčin", koja će zameniti "Bubanj Potok", biti završeni u aprilu.

Foto: Beta

Ministarka je istakla da će nova naplatna stanica "Vrčin" biti moderna, sa 23 trake, kao i veću propusnu moć za oko 30 odsto u odnosu za "Bubanj Potok".

Foto: Beta

- Završavamo novu rampu pre letnje sezone. Naš plan je da tu bude 12 traka za elektronsku naplatu putarine - rekla je Mihajlović dodajući da će nakon završetka radova početi demontaža stare naplatne rampe "Bubanj Potok".

Ona je naglasila da je veoma važno što Beograd, kao veliki grad, neće imati tako blizu naplatnu rampu.

Foto: Beta

Nova rampa "Vrčin" imaće ukupno 23 saobraćajne trake i 22 saobraćajna ostrva. Zona izlaza će imati 14 traka,a zona ulaza šest traka i tri reverzibilne trake. Propusna moć naplatne stanice biće veća u odnosu na postojeću naplatu stanicu "Bubanj Potok", koja ima 15 traka. Vrednost radova je 1,74 milijardi dinara bez PDV-a.

#Naplatne rampe

#Vrčin

#Zorana Mihajlović

'