AKTUELNO

U kasu PIO fonda, zaključno sa 21. martom, uplaćeno je 2,5 milijardi dinara više nego što je planirano zahvaljujući značajno povećanom broju zaposlenih, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"To je značajno povećanje ne samo u odnosu na plan već i u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Vulin u Bosilegradu gde je u Domu zdravlja otvorio ordinaciju za medicinsko veštačenje Republičkog PIO fonda.

Vulin je istakao da to povećanje znači da proces oporavka naše privrede daje rezultate. "Privreda radi, a kada privreda radi i uplaćuju se doprinosi, mi možemo da otvaramo ovakva odeljenja i možemo da dopustimo da građani Srbije osete ekonomski napredak", rekao je Vulin.

On je poručio da je politika ministarstva koje vodi ta da sve usluge budu približene korisnicima i da svako pravo koje građani imaju mora biti zadovoljeno, bez ili sa minimumom troškova i bez gubitka vremena, u skladu sa njihovim zdravstvenim mogućnostima. "Ovo je nastavak naše politike i tako ćemo se ponašati i u drugim sredinama", podvukao je Vulin dodajući da je Bosilegrad udaljen od Vranja više od 100 kilometara.

Otvaranje ordinacije za medicinsko veštačenje je način da se ljudima život olakša i da im se pomogne, rekao je Vulin. Kako je naveo, ministarstvo nije značajno povećalo troškove zahvaljujući tome što je dobilo odgovarajuću prostoriju.

"Sada će građani znati gde i kada mogu da dođu. Svi kojima je potrebna tuđa nega i pomoć, svi koji ocekuju da koriste to pravo, sada će moći to da urade, u skladu sa svojim zdravstenim mogućnosti i bez ikakvih troškova", rekao je Vulin.

U ordinaciji za medicinsko veštačenje u Bosilegradu jednom mesečno će se obavljati veštačenje po zahtevima za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica, bez obzira da li se to pravo ostvaruje preko Fonda ili Centra za socijalni rad.

#Aleksandar Vulin

#Fondacija

#Penzije

'