AKTUELNO

Premijer je prisustvovao potpisivanju ugovora između Ministarstva privrede Vlade Srbije i kompanije NCR.

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora sa američkom kompanijom NCR koja će u Srbiji otvoriti još 1.500 radnih mesta, a to je predviđeno u naredne tri godine.

Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za investicioni projekat “NCR Kampus - proširenje i konsolidacija poslovanja NCR u Republici Srbiji”, u Vladi Srbije potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor NCR za Srbiju Vladan Živanović.

Foto: Printscreen

Očekuje se da će nakon ovoga NCR u Srbiji imati više od 3.600 stalno zaposlenih radnika. Premijer je rekao da je ovo veliki dan za Srbiju.

- Većina ljudi koji ovde rade su visokoobrazovani. Verujem da će broj zaposlenih ovde biti veći i značajniji, posebno u IT sektoru gde napredujemo i ulažemo. Ja sam ponosan na ugovor koji smo danas potpisali – podvukao je premijer Vučić.

On je istkao da su tri ključne tačke obuhvaćeni današnjim potpisivanjem ugovora.

- Povećanje zaposlenosti, povećanje rasta ekonomije i dolazak i uvećanje stalnog posla su te tri ključne tačke – objasio je on dodajući da ova kompanija već četvti put uvećava broj radnika.

#Aleksandar Vučić

#Kompanija

#Sjedinjene Američke Države

'