AKTUELNO

Premijer Srbije boravi danas u Novom Sadu.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi kompaniju "Šnajder Elektrik DMS" u Novom Sadu.

Premijera su dočekali direktor kompanije Dragan Popović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske valde Igor Mirović i ministri u vladi Ana Brnabić i Mladen Šarčević.

Foto: Beta

- Srećan sam što smo prepoznali da je vreme da uložimo novac u IT sector. Ove godine očekujemo više od 700 studenata sa tehničkih fakulteta i ponosan sam na činjenicu da je ovde prosečna starosna godina zaposlenih 27 godina – rekao je premijer koji je podvukao i da su plate u ovom preduzeću značajno veće od prosečne plate u Srbiji.

Premijer je dodao da Vlada Srbije tek planira da ulaže u IT sector, i da je suština da se izvoz softvera koji se će se proizvoditi u našoj zemlji poveća.

Foto: Beta

- Ne možemo da budemo Izrael, ali počinjemo da trčimo trku sa onima koji nisu baš na najvišem nivou, ali naš plan je da pobeđujemo – istakao je on, dodajući da vlada planira da ulaže još više u ovaj sektor.

Premijer je istakao da je potražnja za IT stručnjacima svuda u svetu velika, pa i u Srbiji, ali budući cilj da se to smanji i da sa fakulteta izlazi kvalitetan kadar.

Foto: Beta

- Ponosan sam na činjenicu što sam video mlade ljude koji rade nešto, što ja ne razumem, ali dobro se vidi da oni odlično znaju šta rade – dodao je premijer.

Inače, Šnajder Elektrik DMS Novi Sad je najveća i najuspešnija srpska reionalna softverska IT kompanija. Kompanija je razvila svoj originalni proizvod ADMS softvern koji predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim mrežama velikih gradova u prisustvu obnovljivih izvora energije.

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

#Novi Sad

'